Ruokailu matkoilla


 

 
Itse pyrin aina matkoilla valitsemaan sellaisen hotellin, jossa voi itsekin kokkailla tarvittaessa. Toki ravintoloihin ja paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen kuuluvat asiaan, mutta mielestäni siihen kuuluu myös se, että haetaan paikalliselta torilta halvat ruoka-aineet ja värkätään niistä jotain helppoa ja nopeaa hotellihuoneen keittokulmauksessa.
Se on matkailua parhaimmillaan kun väännät ilman mitään reseptejä ruoka-annoksia joistain tuntemattomista kaloista ja kasveista, joiden nimeä et osaa lausua.
Suomalainenhan kun on tottunut matkoillaan laittamaan ruokaa lähinnä kesämökillä. Siinä mielessä jossain ulkomaan turistikohteessa kokkaaminen voi olla mielenkiintoinen kokemus. Tietysti samoja piirteitä siinä on, kun joutuu laittamaan ruokaa ihan eri vehkeillä mihin on kotikeittiössä tottunut. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että matkoilta haetaan kokemuksia ja vieraan maan tavalla ruuanlaittokin on yksi kokemus, joskus se voi olla jopa koko matkan parasta antia mitä turisti voi saada.
 


 


 

 
 
Copyright © 2006-2016 Yhteystiedot: Civil Eats, Helsinki, civileats@civileats.org