Ruokailu matkoilla


 

 
Itse pyrin aina matkoilla valitsemaan sellaisen hotellin, jossa voi itsekin kokkailla tarvittaessa. Toki ravintoloihin ja paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen kuuluvat asiaan, mutta mielestäni siihen kuuluu myös se, että haetaan paikalliselta torilta halvat ruoka-aineet ja värkätään niistä jotain helppoa ja nopeaa hotellihuoneen keittokulmauksessa.
Se on matkailua parhaimmillaan kun väännät ilman mitään reseptejä ruoka-annoksia joistain tuntemattomista kaloista ja kasveista, joiden nimeä et osaa lausua. Toki matkailu on paljon muutakin.
Jos oikein tykkäät jonkun maan ruuasta niin kannattaa miettiä sitäkin vaihtoehtoa, että ostaisit sieltä lomaosake. Se on kuitenkin edullinen tapa varmistaa, että aina on majoitus kunnossa kun matkalle lähtee. Kun ostetaan lomaosake niin silloinhan ostetaan viikon käyttöoikeus huoneistoon tai kiinteistöön tapauksesta riippuen.
Ja kun lähdet matkalle niin kannattaa varmistaa, että laukut on kunnossa ja niissä ehjät kiinnityssysteemit. Mikään ei ahdista niin paljon kuin se, että matkalaukku on levinnyt rahdissa. Hyvät matkalaukut saa netistä. Jos haluat sen kokoisen laukun, että saa ottaa lentokoneeseen niin kannattaa katsoa lentolaukkuja. Lentolaukku on mitoitettu niin, että se kulkee käsimatkatavarana.
Sitten kannattaa myös muistaa kotimaanmatkailu. Aina ei tarvitse lähteä etelään tai johonkin kaukomaille. Suomen Lapissa on paljon nähtävää ja se onkin suosittu paikka varsinkin talvisin. Moni suuntaa Leville talvilomalla ja siellä kannattaa lähteä moottorikelkkasafarille, joko opastetulle tai sitten voi vuokrata moottorikelkan. Molempia löytää osoitteesta www.tokkasafaris.fi
Suomalainenhan kun on tottunut matkoillaan laittamaan ruokaa lähinnä kesämökillä. Siinä mielessä jossain ulkomaan turistikohteessa kokkaaminen voi olla mielenkiintoinen kokemus. Tietysti samoja piirteitä siinä on, kun joutuu laittamaan ruokaa ihan eri vehkeillä mihin on kotikeittiössä tottunut. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että matkoilta haetaan kokemuksia ja vieraan maan tavalla ruuanlaittokin on yksi kokemus, joskus se voi olla jopa koko matkan parasta antia mitä turisti voi saada.
 


 


 

 
 
Copyright © 2006-2016 Yhteystiedot: Civil Eats, Helsinki, civileats@civileats.org