Hieronta, ruoka ja urheilu


 

 
Kuntosalilla harjoittelu on nykyään hyvin trendikästä ja siihen liittyy olennaisena osana ravinto. Proteiinia pitäisi saada paljon ja monesti törmää keskusteluihin, että mikä on paras proteiinin lähde. Ja varsinkin siihen, että mistä sitä saa halvimmalla. Tonnikala ja raejuusto tuntuvat olevan kestosuosikit. 
Mutta pelkkä harjoittelu ja ravinto eivät yleensä vielä riitä. On hyvä pitää lihakset rentoina ja kimmoisina. Tähän auttaa parhaiten hyvä hieroja. Klassinen hieronta vaikuttaa sekä mieleen että kehoon, se on hyvin perinteinen hoitomuoto. Eräs tuttuni on hieroja Oulu -seudulla ja kertoi minulle enemmänkin hyvän hieronnan vaikutuksista.
Kun kudoksiin kohdistetaan pehmeitä ja rytmisiä liikkeitä, niiden toiminnot edistyvät ja rauhoittuvat. Niinpä hieronta vaikuttaa monin eri tavoin:
verenkierto vilkastuu, lihakset rentoutuvat, kivut pienenvät, kuona-aineet häipyvät, imunesteen kulku nopeutuu ja turvotus vähenee. Hieronta myös rauhoittaa keskushermosto, mikä saa olon tuntumaan mukavammalta.
Klassiseen hierontaan kannattaa hakeutua kun niska- tai hartiasäryt vaivaavat. Koulutettu hieroja saa helpotettua näitä vaivoja. Samoin hierojalta saa apua kun lihaskivut ja krampit vaivaavat tai unettomuus ja stressi painavat. Myös jos kuntoilu tai raskas työ verottavat lihaksia niin hyvä hieroja auttaa tähänkin.


 

 
 
Copyright © 2006-2016 Yhteystiedot: Civil Eats, Helsinki, civileats@civileats.org