Vaatteita lapsille


 

 

Syödessä huomio kiinnittyy lapsissa siihen, että varsinkaan pienet lapset eivät aina osu suuhun, joten ruokaa menee vaatteille helposti. Siksipä lastenvaatteissa on ajateltu sitä, että ne on helppo pestä ja toisekseen monesti lapsille laitetaan kuolalappu kun he syövät. Kuolalappu suojaa vaatteita likaantumiselta. Moni lastenvaatteiden verkkokauppa myy paljon muitakin lasten vaatteita jotka helpottavat lapsen ruokailua. Ulkona voi käytössä olla vaikka softshell haalari. Tietysti pelkkä käytännöllisyys ei useinkaan ratkaise vaatteiden valintaa vaan kyllä myös vaatteen ulkonäöllä on merkitystä. Joillekin tärkeämpää on värit ja vaatteen muotoilu, toisille taas enemmän merkkaa vaatteisiin painettu kuva. Vaatteiden painatus on nykytekniikalla niin nopeaa ja edullista, että lähes joka vaatteesta löytyy joku painettu kuva tai kuvio. Paljon on myös yrityksiä, jotka tarjoavat ihan palveluna sitä, että ihminen voi ostaa vaatteet vaikka omalla logolla varustettuna. Yksi tällainen on www.yritysbrodeeraus.fi/?Vaatteiden_painatus.
Vähän isommille lapsille voi sitten ostaa jotain kivalla kuvalla varustettua paitaa, esim kissapaita on hyvin suosittu varsinkin pienten tyttöjen keskuudessa. Pojat tykkäävät pukea jotain vähän eri tyyppistä, heidän suosikkinsa voi olla vaikka susipaita. Toki on paljon sellaisia aiheita, jotka sopivat molemmille sukupuolille ja onhan aikuistenkin kiva joskus pukea jotain vähän hienommalla kuvalla varustettua, vaikka kettupaita piristää kummasti päivää.
Vaatteet voivat olla sukupuoleen perustuvia, ikä-spesifisiä, valtion, luokan tai henkilökohtaisia. Vaatekokoa voidaan käyttää ryhmien jäsenyyden valitsemiseen. Nämä ovat joitain ryhmiä, jotka voidaan merkitä vaatteilla: Kansakunta, kansallisten puvutilanteiden kautta, vaatteet lippuja tai vaatteita, jotka jäljittelevät maanpukuja; Aihe tai ammatti, jossa on läsnä univormuja, erityisesti suunniteltuja työvaatteita tai profiilivaatteita työnantajan lokiin; Uskonto, uskonnollisten vaatteiden, kuten kantta, pään kangasta, burkaa; Koulu, koulupukuilla tai koulu-paitalla; Yhdistys, joka merkitsee jäseniä ja joskus merkitsee eri luokituksia; Urheilijayhdistykset sopivat myös niiden kanssa samankaltaisiin telineisiin ja vaatteisiin. Arkeologien ja antropologien mukaan ensimmäiset vaatteet koostuivat luultavasti turkista, nahasta, lehdistä tai ruohosta, jotka olivat päällystettyjä, käärittyjä tai sidoksissa kehoon. Tällaisten vaatteiden tuntemusta ei voida osoittaa, koska vaatetusmateriaalit aiheuttavat nopeasti kivet, luut, kuoret ja metalliset esineet.
 


     
           
           
           
           
 
Copyright © 2006-2016 Yhteystiedot: Civil Eats, Helsinki, civileats@civileats.org