Rakennusmiehen eväät


 

 

Mitäs rakennushommissa voisi kätevästi syödä ? Monella rakennustyömaalla ei oikein ole ruuanlaittotilat priimaluokkaa. Mutta yksi hyvä väline on nestekaasupullo. Monissa rakennushommissa sitä tarvitaan, joten ei muuta kuin metallinen makkaranpaistotikku mukaan ja sinullahan on valmis grilli. Peruslenkkimakkaran lisäksi voit kokeilla vaikka kanaa tai ihan grillipihviä. Hyvin toimii kunhan valitset riittävän ohuita siivaleita.
Pro-sarjalaiset tekevät ihan grillivartaita ja käristävät niitä nestekaasulla. Hyvin toimii.
Eräs tuttu laatoittaja Oulu -seudulla kertoi, miten kävivät ruokatunnilla onkimassa ahvenia läheisestä oululaisesta lammesta ja paistoivat niitä työmaalla tikunnokassa. Ei tarvinnut kuin ripauksen suolaa ja siinä oli laatoitus -miehille hyvät eväät.
Toinen tarina on kiinteistövälittäjästä Tampereella. Kaverin työmaata siis olivat myytävät asunnot Tampere -seudulla. Kierteli päivän mittaan ympäri rakennuksia ja asuntoja. Kesäisin aina kun alkoi hiukomaan niin pysähtyi johonkin sopivaan paikkaan ja kaivoi auton takakontista pikkugrillin ja ei muuta kuin grillaamaan. Ei siihen hommaan aina tarvi niin ihmeellistä paikkaa. Kerran iski keikka vähän kauemmaksi, asiakkaalle piti etsiä sopivat toimitilat Lahti -nimisestä paikasta. Sinne olikin jo sen verran pitempi matka että varasi tällä kertaa mukaan astetta järeämmän grillin sekä kaasupullon ja kun keikka oli tehty niin piti ihan kunnon grillibileet kollegansa kanssa sopivalla levikkeellä valtatien varressa. Että voi sitä niinkin toimia Lahden suunnalla toimitiloja etsiessä.
 


 

 
 
Copyright © 2006-2016 Yhteystiedot: Civil Eats, Helsinki, civileats@civileats.org